Skip to content

Hou het hoofd koel

September 2, 2011

airconditioning“De zomer van 2011 scoort tot  nu toe in de top-3 van natste zomers,”  lezen we online. Tiens, dat hadden we nog niet gemerkt… Wij hopen nog altijd op een hittegolf in september! En als die er komt, zullen jullie voorbereid zijn, want we zetten hier een paar tips op een rijtje om het hoofd koel te houden bij tropische temperaturen:

-De meest voor de hand liggende oplossing: airco! Een airconditioning systeem is een investering, maar wel één die je het hele jaar door kan gebruiken! Eigenlijk moeten we het woord ‘klimatisatie’ gebruiken, want met een airco kan je de temperatuur ten allen tijd regelen. ’s Zomers de boel wat frisser houden, ’s winters de gebouwen lekker verwarmen,… Bijkomend voordeel is dat je met een goed aircosysteem ook de vochtigheidsgraad in de lucht stabiel houdt. Zo voorkom je vochtproblemen en gezondheidsissues. Voor klimatisering kan je ook een warmtepomp overwegen.

-Thee drinken. Het lijkt misschien wat raar, maar als je het te warm hebt kan je beter een lauwe drank drinken dan ijskoude frisdrank bijvoorbeeld. Zo doen de bedoeïenen het ook!

-Deppen. Leg op geregelde tijstippen een fris washandje op strategische plaatsen, bijvoorbeeld in je nek, op je polsen, je voorhoofd,… Je kan natuurlijk ook je voeten in een emmer water zetten, dat helpt geheid!

-Hou de hitte buiten. Niet zo gezellig maar wel effectief: sluit ramen en deuren overdag af, zodat het zonlicht niet rechtstreeks je huis binnenkomt. Als het ’s avonds afkoelt, zet je alles best weer open, zodat de frissere lucht kan circuleren.

-Luchtige kleding. Luchtige stofjes en lichte kleurtjes voelen bij warm weer veel aangenamer aan. Laat die jeans maar in de kast!

Ziezo, we zijn er klaar voor. Kunnen we dan nu alsjeblieft nog een beetje zomer krijgen?

No comments yet

Leave a comment